Полицай пострада при задържане на беглец
Полицай пострада при задържане на беглец / снимка: Дарик Плевен

Полицай от Първо управление "Полиция" в Плевен е пострадал при опит за бягство на криминално проявен, съобщават от пресцентъра на МВР. Инцидентът е станал около 12 часа вчера, при конвоиране на 22-годишен от сградата на Първо управление до сградата на Областната дирекция на вътрешните работи.

На кръстовището на улиците "Св. Св. Кирил и Методий" и "Димитър Константинов" младежът излязъл от патрулния автомобил и хукнал да бяга. Конвоиращият служител на реда подгонил беглеца и след кратко преследване по улица "Димитър Константинов" го хванал. При задържането криминално проявеният е оказал съпротива и счупил кост на дясната ръка на полицая. За опита за бягство е образувано досъдебно производство.

22-годишният беглец е плевенчанин и е бил задържан първоначално с полицейска мярка за 24 часа, а в последствие му е наложена мярка за неотклонение задържане за 72 часа с постановление на Районен прокурор. Срещу него има образувани 11 заявителски материала, седем криминалистически регистрации и две присъди за предишни престъпления - предимно кражби и грабежи.