Почистиха гробищните паркове и пускат допълнителни автобуси заради Арахангелова задушница
Почистиха гробищните паркове и пускат допълнителни автобуси заради Арахангелова задушница / netinfo

Общинското дружество “Паркстрой” е извършило оформяне на растителността и резитби в трите плевенски гробищни парка, съобщават от пресслужбата на Община Плевен. Почистването е по повод предстоящата в събота - 3 ноември, Архангелова задушница.

Освен редовното почистване на подходи и алеи и парковете и извозване на отпадъците, от фирма “Астон сервиз” ООД ще поставят и нови съдове за отпадъци на главните алеи във всичките паркове. Фирмата осигурява и екипи за почистване,които ще работят с удължено работно време на 2 ноември и ще дават дежурства на 3 ноември.

От общинското дружество “Инжстрой” информират, че ако започнатите от тях дейности по изграждане на нов подход и паркинг на гробищния парк на ул. “Майска” /до Стадиона/ не приключат до петък, те ще бъдат преустановени. В навечерието на Архангелова задушница ул. “Майска” и подходът ще бъдат измити.

От Общината съобщават още, че “Автобусни превози” ще увеличи броят на автобусите в съботния ден по маршрута от Държавна гимназия по лозарство и винарство – Горноплевенски гробища – парк “Чаира”. Четири автобуса ще тръгнат в 8.45 ч. от началната спирка при гимназията, часът на тръгване обратно от “Чаира” е 10.30.