Плевенски интелектуалци подкрепиха Румен Петков
Плевенски интелектуалци подкрепиха Румен Петков / netinfo
С декларация в подкрепа на Румен Петков, адресирана до премиера, излязоха днес 22-ма плевенски общественици и интелектуалци. В нея те изразяват становището си относно скандала в МВР.

„Подкрепяме Вашата позиция да застанете решително зад усилията на Румен Петков за укрепване и стабилизиране органите на сигурността в Република България и борбата срещу корупцията”, се казва в декларацията до премиера.

В текста плевенските интелектуалци намират за „недопустими опитите за дискредитиране на политик и държавник” като вътрешния министър и смятат, че методите, с които се води кампанията срещу него са, „несъвместими с европейските демократични ценности”.

„Ние познаваме Румен Петков и високо ценим неговия принос за стабилността на Република България и институциите на държавността, за просперитета на културата и цялостното развитие на нашия град”, пише още в декларацията.

Под нея стоят имената на Проф. д-р Григор Горчев – ректор на Медицински университет, шефа на Плевенската болница - Доц. д-р Васил Тодоров, директора на Драматичен театър – Плевен - Илко Иларионов и други известни имена на плевенски общественици и интелектуалци. Текстът е изпратен до премиера Сергей Станишев.