Плевен беше домакин на националния турнир 40 години Карате - град Плевен
Плевен беше домакин на националния турнир 40 години Карате - град Плевен / petromax.pleven

На 26 Септември 2015 г, в Спортен комплекс „Спартак" гр Плевен - се проведе юбилейния Национален турнир по карате „40 години Карате - град Плевен" за деца младша, юноши, девойки, младежи и старша възраст.
Организатори на събитието бяха домакините Клуб Бойни Изкуства „Петромакс" и Българската Национална Федерация по Карате (БНФК), със съдействието и под патронажа на Община Плевен.
В състезанието участие взеха 160 състезатели от 19 карате клуба от страната.

Най-атрактиивната част от откриването бе демонстрацията, подготвена от домакините в чест на 40 годишнината.

Плевен беше домакин на националния турнир "40 години Карате  град Плевен"
netinfo

Тя включваше синхрон ката в изпълнение на три поколения каратеки - сенсей Русалинов, семпай Десислава Лачовкса - треньор по карате в СУ „Г.Бенковски" гр. Плевен и Ивет Горанова - ученичка в Спортното Училище и шампион по карате за 2015г.: ката синхрон на каратеките от Спортно Училище; кумите на състезателите на „Петромакс"; полицейска лична защита от семпай Ангел Ленков, Тихомир Ядков и Ивайло Петков - многократни полицейски шампиони. Отделно изпълнение представиха семпай Маргарит Попов и групата му към клуба от ОУ „Петър Берон" - ж.к. Сторгозия. Семпай Марго е и треньор на клуба в Спортно Училище гр. Плевен.

Във финалната част на демонстрациите, изпълнението бе чупене на тухли и дървени трупчета с крака и ръце - техники от Киокушинкай от сенсей Петър Магеранов, сина му - Димитър Магеранов и племенника им Стелиян Петев. Сенсей Магеранов е един от първите киокушинкайци в България, като от 1977 г. в град Ловеч със сенсей Русалинов, тренират заедно карате.

След демонтрацията, думата бе дадена на г-н Тони Петров - главен инструктор на МВР и Вицепрезидент на Българската Джу Джицу Федерация, който тържествено връчи 6-ти дан по Полицейска Лична Защита на сенсей Русалинов (Русалин е Световен Полицейски Шампион от 1997 год. в Калгари, Канада и 2 пъти Вицесветовен полицейски шампион от Мелбърн Австралия 1995 г. и 2003 год в Барселона Испания.

Домакините - лъвчетата на клуба, извоюваха 7 златни, 7 сребърни и 7 бронзови отличия, с които класираха клуба си на 1-во място в крайното комплексно класиране по медали от състезанието. На второ място се класира Карате Клуб „Шурикен" - гр. Кюстендил, последвани от КК „Будо" - София.