/ obshtina lovech
Писателят Младен Стоянов получи ежегодната персонална награда за култура "Ловешки меч 2018“, съобщават от пресцентъра на общината. Церемонията по връчване на отличието се състоя в Художествената галерия в Ловеч.

Наградата връчи зам.-кметът Даниел Колев, да поздрави писателят дойде и кметът Корнелия Маринова. Събитието събра ловешката културна общественост, сред публиката беше и известният театрален режисьор с ловешки корен Николай Поляков. 

По време на церемонията бе представена най-новата книга на автора "Левски - събития и личности". За нея говори историкът Теодор Тончев. Младен Стоянов е роден в близкото до Ловеч село Умаревци. Неговото любопитство към света го отвежда към археологията и историята.

Той работи години наред като археолог в местния исторически музей, бил е и уредник в Къкринското ханче. Десетилетия проучва нашето минало. Познавач е на живота и делото на Васил Левски, подробно описва и живота на Христо Иванов – Големия.

Книгите „Христо Иванов - Големия. Личност и дело", „История с аромат на вино", „Масонството, българската революция и Левски", „Левски – история и манипулации“ отдавна са библиографска рядкост.

Младен Стоянов е автор на над 200 статии в областта на историята, археологията, литературата, образованието и политиката. Заразителен разказвач и страстен полемист, той пламенно изобличава неистините и манипулациите с историческите факти.