kkniga
kkniga / netinfo
13 изявени ученици и петима преподаватели ще бъдат отличени на тържеството за Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост в Ловеч, съобщават от пресцентъра на общината. Техните имена ще станат известни на 24 май при връчването на плакета „Св. св. Кирил и Методий“ на учениците, а на изявените дейци в областта на образованието и възпитанието - ежегодната персонална награда барелеф „Св. св. Кирил и Методий”.
Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост ще започне в 9 ч. с молебен в новия катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий“. Тържественото откриване на празника и церемонията по връчване на ежегодните награди е от 10 ч. на площад "Тодор Кирков" в кв. Вароша.
Преди дни пък Регионалното управление на образованието в Ловеч връчи грамоти по повод 24 май. Сред отличените са д-р Димитър Димитров, директор на дирекция „Образование, здравеопазване, култура и туризъм” в община Ловеч – за активна дейност и ползотворно сътрудничество с образователните институции, и директорът на Профилираната езикова гимназия „Екзарх Йосиф I” в Ловеч Радослав Хитов – за висок професионализъм и отговорност. Награди получиха още 36 ученици и девет учители, както и деца и ръководители на клубове, формации и отбори.