Откриха академичната година за 170 чуждестранни студенти в МУ-Плевен
Откриха академичната година за 170 чуждестранни студенти в МУ-Плевен / dariknews.archive

Медицинският университет в Плевен откри официално новата учебна година за 170 чуждестранни студенти, приети в специалност „Медицина". Тържеството, което се проведе на 16 февруари 2015 г. във Втора клинична база, започна с внасяне на символите на висшето училище и посрещане на академичното ръководство.

Медицинският университет в Плевен запазва тенденцията за прием на висок брой чуждестранни студенти, граждани на Великобритания, като тази учебна година записаните медици от там са близо 100. В първи курс, англоезично обучение ще посещават студенти от 25 държави, като втори по численост след английските, са индийските граждани - 16. Трети с по равен брой представители са немските, испанските и ирландските - по 8 студенти, след тях се нареждат гражданите на Нигерия, Гърция, Япония, Италия, Турция, Швейцария, Франция, Швеция, Белгия, Холандия, Сирия и Пакистан. За първи път сред новоприетите чуждестранни студенти в МУ-Плевен има и граждани на Южна Корея, Полша и Еритрея (Южна Африка).

Отделът за прием на чуждестранни студенти към Факултета по медицина организира богата програма от събития за новоприетите чуждестранни студенти и Седмица на адаптацията. Тя включваше запознаване с учебната база на университета, посещение на културно-исторически обекти в Плевен, Дни на отворените врати в библиотеката и инструкции за работа с информационната система.