Отбелязваме 10-ти декември с концерти и изложби
Отбелязваме 10-ти декември с концерти и изложби / netinfo

С панихида, отслужена на площад "Възраждане", ще започне тържественото честване на 10 декември - Ден на признателността на гражданите на Плевен към загиналите за неговото Освобождение и 132-та годишнина от Плевенската епопея.

Началото е в 11.00 часа, след което ще има слова и поднасяне на венци и цветя в знак на признателност към загиналите. За 11.30 часа е насрочено откриването на паметна плоча в Мавзолей "Св. Георги Победоносец" в чест на украинските воини, загинали за Освобождението на Плевен през 1877г. Честването ще продължи с Тържествен концерт с участието на Оркестър "Симфониета" София, Общинска хорова формация Плевен и Павел Минев - цигулка в ДКТ "Иван Радоев" от 12.30 часа.

След това по случай 10 декември ще бъдат открити две фотоизложби в ХГ "Илия Бешков" - първата е "Ретроспекция на финландската архитектура", в 16.00 часа. Втората фотоизложба е под надслов "България в блясък", тя е на д-р Тошо Пейков, директор на Националния дарителски фонд "ХІІІ века България", в 17.30 часа. Празничният концерт на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци по повод 10 декември е от 18.30 часа в ДКТ "Иван Радоев" Плевен.