petkov
petkov / dariknews.bg
Искане от кмета на Белене за плащане на наем на общината от страна на читалището в града „Христо Ботев-1892“, което се помещава в сграда – общинска собственост, е станало повод от ПП АБВ-Плевен да изпратят писмо до градоначалника на крайдунавския град с настояване, това да  не се случи.
Това каза Румен Петков на среща с медиите в пресклуба на БТА в Плевен.

„В Закона за читалищата изрично е записано, че общините следва да предоставят на читалищата безплатно сграден фонд, който да обслужва съответния културен институт. Това е единственото читалище и е всъщност културното средище в града и да се посяга на него не мисля, че е решение“, каза Петков.
Той заяви, че още днес писмото ще бъде изпратено до кмета на град Белене, Милен Дулев.

Румен Петков коментира, че някои от училищата в Белене „са спорни от гледна точка на нереализирането на АЕЦ“Белене“ и ако се посегне и на културния обект в града, това би било много груба грешка, която ще създаде убеждението, че Белене няма бъдеще. С писмото, което ще бъде изпратено до кмета на Белене ще се настоява да не се иска от читалището нещо, което ще бъде непосилно за него, подчерта Петков и допълни, че силно се надява на разбиране от страна на кмета на крайдунавския град.