Орденът на тамплиерите-гарант за почтеност в бизнес отношенията
Орденът на тамплиерите-гарант за почтеност в бизнес отношенията / obl.admin.pl

Областният управител на Плевенска област Илиян Йончев се срещна с Велики приори и водещи представители на Ордена на рицарите тамплиери. Повод за визитата им в Плевен бе отбелязването на петгодишния юбилей на Ордена в България. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.

"Все още в нашата страна няма ясна представа за същността и целите на организацията", сподели Великият приор на България Н.Пр. д-р Димитър Кочев. Той подчерта, че Орденът е гарант за почтеност в бизнес отношенията и тази година с неговото съдействие са организирани срещи с президентите на Хърватия и Словения и предстои визита при президента на Украйна.

На срещата бяха обсъдени възможностите за партньорски отношения, териториални побратимявания и инвестиционни намерения в различни сфери на дейност. Илиян Йончев представи пред гостите потенциала на областта, като акцентира на близостта на река Дунав, инфраструктурата, уверенията на правителството, че автомагистрала Хемус ще бъде строена през следващия програмен период, както и условията за туризъм и културно-историческото наследство на региона.

Областният управител предложи на представителите на Ордена своята идея за парк "Кайлъка" - различни организации да помагат в облагородяването и поддържането на местността, поставяйки своите отличителни знаци на съответните места. Д-р Кочев даде като пример за подобно партньорство грижата за гробовете на руските и немските войници в Плевенския гробищен парк.

Чуждите гости не скриха впечатленията си от нашия град и ги обобщиха в едно изречение : „Ако търсиш парче от историята на България- иди в Плевен!". Областният управител им подари луксозни албуми със снимки от областта.