ОИЦ-Плевен информира медиите за първия цикъл от работата си за 2014 г.
ОИЦ-Плевен информира медиите за първия цикъл от работата си за 2014 г. / oic.pleven

Първият цикъл информационни срещи за годината бяха една от темите на срещата с медиите, която проведе ОИЦ - Плевен на 20 март 2014г. На журналистите от местни, регионални и национални, печатни и електронни медии експертите разказаха за посетените малки селища, за интереса на хората в тях към еврофондовете и за надеждите им, че новия програмен период ще се отрази в положителна посока на качеството им на живот.

От началото на годината ОИЦ - Плевен е провел 11 информационни срещи, по една във всяка община от областта, на които са присъствали повече от 300 участника. Съвместно с МОН и със съдействието на Регионалния инспекторат по образованието, ОИЦ - Плевен организира среща за представяне на новата Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж", в която взеха участие близо 200 директори на учебни заведения от областта. Успоредно с това продължи обслужването на граждани - посетители на Центъра, като от началото на годината до сега са повече от 250 човека.

С настъпването на новия програмен период гражданите се активизираха в търсенето на информация за европейски субсидии, като в по-голямата си част това са млади хора - завършващи образованието си, ученици и студенти, млади мъже и жени, които искат да развиват собствен бизнес, земеделие или да надграждат уменията си. Акцент на срещата беше напредъка по подписване на Споразумението за партньорство и актуализирането на индикативното финансово разпределение между седемте оперативни програми и другите финансови инструменти за програмния период 2014-2020 г.

На срещта с медиите беше представена и програмата за предстоящи дейности, които ще реализира ОИЦ - Плевен.