Общинските съветници от БСП в Гулянци изразиха възмущение в декларация
Общинските съветници от БСП в Гулянци изразиха възмущение в декларация / netinfo

Групата общински съветници от БСП в Общинския съвет в Гулянци излязоха с декларация, в която изразяват "своето възмущение от незаконосъобразно проведената на 29 май 2009 г. сесия на Общински съвет - Гулянци", се казва в становището.

В декларацията се казва още: "Длъжни сме да информираме обществеността,  че Заседанието на Общинския съвет бе закрито заради приетата в нарушение на закона и правилника първа точка от дневния ред за избор на нов председател.

Държим да поясним, че съветниците не приеха предложения проект за дневен ред, в който като първа точка бе предложено за ново обсъждане Решение № 428/30.04.2009 г по Заповед на Областния управител. С него се  връща за преразглеждане решението от Заседанието на 30.04.2009 г. за  снемане правомощията на Председателя на Общински съвет - Гулянци Личо Тончев.
Мнозинството отхвърли предложената точка и подкрепи направеното предложение  да се проведе нов избор за Председател, което е незаконосъобразно. Това решение предизвика напускане на заседанието на съветниците от БСП и НДСВ.
На основание заповедта на Областния управител председателят Личо Тончев закрива заседанието.

Въпреки това, останалите съветници са провели заседание без приет дневен ред и в нарушение на ЗМСМА и на Правилника за работа на Общински съвет - Гулянци, на което са избрали за председател секретарят на общинската структура на ГЕРБ в Гулянци Емилия Петрушева. Ние, съветниците от БСП сме възмутени от грубото погазване на нормативните документи".

Групата съветници настояват още решението от проведеното заседание на Общински съвет - Гулянци да бъде спряно от Областния управител на Област Плевен Цветко Цветков. Декларацията е подписана от Людмил Ангелов -
председател на групата съветници от БСП в местния Общински съвет.