eko
eko / obshtina levski
Проектът  одобрен в четвъртото издание на конкурса на ЕКОПАК „Най-зелена община -2018”с продължителност пет месеца е смела крачка на всички  - ЕКОПАК  БЪЛГАРИЯ АД, общинска администрация и жителите на общината по пътя на екологичното образование за формиране на екологично съзнание, каза ръководителят на проекта гл.експерт Вероника Славова.Да станем по-отговорни , по –съзнателни, чрез отношението си и поведението си към околното среда, да я опазим и за бъдещите поколения.
Кметът на Община Левски Любка Александрова: „Радвам се на това, което обобщаваме като резултати всички ние, които бяхме на зелено училище. Резултати благодарение на сърцатата работа от идеята до финала на Вероника Славова, която за мен е „Грийнпийс” за Левски и Албена Стоянова. Разбира се и на цялата администрация ангажирана по-един или друг начин, с подкрепата на ЕКОПАК ние реализирахме този проект, получавайки наградата за „Най-зелена община”.
В проекта са включени повече от 200 домакинства.В зеленото училище за първи път заедно ходиха баба, дядо, внуче, мама, тате – всички в домакинствто, такава е идеята и смисъла на проекта, подчерта Любка Александрова.
Кметът на общината поздрави всички дошли на площада и участвали с душа и сърце във всички дейности за успешния проект, който само с 10 хил.лв/стойността на проекта/ успя да включи повече от 6 000 душ, под една или друга форма, на територията на общината.Участници, които разбраха колко е важно да се рециклират всички отпадъци от бита и колко много пестим от това - средства, ресурси и енергия.

eko
obshtina levski

В откритите уроци са участвали 171 ученици и 98 деца от учебните заведения на град Левски и село Обнова.В щафетата „Предай нататък познанието” обучените обучаваха своите приятели, близки и членове на семейството, своите съседи и роднини. Така проектът стигна до повече от 6000 души. В играта „Сливи за смет” на финала стигнаха 28 души с общо разделно събран отпадък 2181 кг.

eko
obshtina levski

Кметът на общината благодари на ЕКОПАК за подкрепата, за инициативата да подпомагат общините да обучават своите граждани в еко съзнание. Александрова изрази радостта си  и благодарността си, че в този проект заедно се учихме да пазим повече града си да бъдем пестеливи в отработването на битовия отпадък.
Георги Георгиев-регионален представител на ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ АД поздрави кмета на Община Левски Любка Александрова и целия екип за огромния труд за реализирането на проекта. От представените 88 проекта, този на Община Левски е впечатлил журито с идеята, каза Георги Георгиев и увери, че ЕКОПАК ще подкрепи всяка една идея за подобни проекти.
Само преди седмица Община Левски е кандидатствала с подобен проект, който да обхване всички селища в общината, проект със сходни дейности и сериозен ресурс, съобщи Любка Александрова. Проектът е внесен по ОП „Околна среда” и акцента е отново семейството, уточни Вероника Славова.
28 –те финалисти от играта „Сливи за смет” получиха  и награда ваучери за храна на стойност 30 лв .за срок от 14 дни за верига магазини  Абсолют  +

eko
obshtina levski
 

С концерт на Ицо Хазарта, вечерта, започнаха празничните панаирни дни.

eko
obshtina levski

eko
obshtina levski

eko
obshtina levski