Найден Зеленогорски е сред потенциалните кандидати за кметското място в Плевен
Найден Зеленогорски е сред потенциалните кандидати за кметското място в Плевен / dariknews.archive

"Аз съм един от потенциалните кандидати на Реформаторския блок за кмет на Плевен и ако нашият отбор прецени, че нашата концепция е такава, че аз мога да се справя с това и ако в рамките на РБ и на тази по-широкомащабна коалиция, която изграждаме в момента се прецени, че това е най-разумното решение не се съмнявайте, че аз бих поел подобна отговорност".

Това сподели на среща с журналисти в пресклуба на БТА в Плевен зам.-председателят на Реформаторския блок Найден Зеленогорски. По думите му една дясно-центристка коалиция, в чиято основа може и ще стои Реформаторският блок, може да спечели изборите за кмет на Плевен, както и за мнозинство в Общинския съвет в Плевен, "за да бъде възстановена справедливостта".

"Справедливо е да кажем, че нашият 12-годишен мандат беше белязан от доста положителни характеристики в общественоикономическия живот на Плевен. Не искам да навлизам в детайли, за да не изглежда лично, но при всички случаи фактът, че за миналата година Плевен беше обявен за най-обезлюдяващия се град в България в никакъв случай не е радващ". Зеленогорски добави, че РБ има още няколко подходящи кандидатури за кмет на Плевен и повтори, че не е тайна, че основна задача на реформаторите ще е спечелването на кметското място в Плевен и мнозинство в местния парламент.

Общинският съветник Георг Спартански уточни, че разговорите относно кандидатурите ще бъдат поставени на принципа на пирамидата и ще се върви от основата към върха, а не обратно, каквато е по-честата практика - "да си търсим кандидат и след това да му правим платформа", каза той и уточни,че първо ще се провеждат разговори за политики, цели и програми и след това с оглед необходимото за осъществяването им, ще се търси кандидат с профил, който да отговаря най-пълно на поставените цели.