Началникът на полицията в Плевен с приемна в Славяново всяка седмица
Началникът на полицията в Плевен с приемна в Славяново всяка седмица / dariknews.archive

Всеки вторник от 15:00 часа директорът на ОД на МВР в Плевен Венцислав Катинов ще приема жители на Славяново в полицейския участък в града. Това стана ясно на срещата на директорите на полицията и Държавно горско стопанство с жителите на града, провела се на 16 февруари 2015 г. Тя бе инициирана от народния представител Владислав Николов, по време на откритата приемна, провела се неотдавна. Товасъобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ-Плевен.

Началникът на РУ на МВР в Пордим Мариян Дочев информира присъстващите, че през 2014 г. в управлението от град Славяново са постъпили 74 заявителски материали, 33 от които за кражби - основно битови и на земеделска продукция. Кражбите са направени основно през тъмната част на нощта, като заподобрените са основно ромите то село Мечка.14 са случаите на заловени и установени извършителите на незаконна сеч в землището на Славяново.

Според директора на Държавно горско стопанство в Плевен Яни Петков, землището на град Славяново е най-голямото на територията на община Плевен, но с най-малко горски фонд, който е основно наследствен. „Населеното място не разполага нито с държавен, нито с общински горски фонд. В същото време то е най-посещаваното от мобилните екипи на държавното горско стопанство. Всички констатирани нарушения за незаконна сеч са извършени от жители на град Славяното. В същото време от 10 години насам не е подадено нито едно заявление за разрешение за сеч от жители на града", категоричен бе инж. Петков.

Народният представител Владислав Николов се обърна към присъстващите с молба за съдействие от страна на жителите на населеното място. „За да спрат кражбите, за да спре незаконната сеч, трябва жителите на Славяново да сигнализират полицията. Не може собствениците на гори да се жалвате сега от незаконна сеч, и в същото време да купувате дърва от нарушителите, които ги продават на по-ниски цени.", категоричен бе г-н Николов. „Разбирам, че сте спрели да пишете жалби, защото не вярвате, но как ще бъдат хванати крадците, като няма оплакване пред органите на реда. Ето сега всяка седмица ще може да подавате сигнали лично на директора на полицията", заяви Владислав Николов.