Н.Зеленогорски:Ако няма инвеститори за АЕЦБелене, да се мисли, какво да се прави там
Н.Зеленогорски:Ако няма инвеститори за АЕЦБелене, да се мисли, какво да се прави там / dariknews.archive

На 2 април Българската агенция за инвестиции ще проведе в Плевен кръгла маса на тема инвеститорския потенциал в България и в частност възможностите за бизнес в област Плевен. Идеята е в региона да бъдат привлечени местни и чуждестранни инвеститори. Това обяви на среща с медиите в пресклуба на БТА в Плевен депутатът от Реформаторския блок Найден Зеленогорски.

За кръглата маса в града ще пристигне Стамен Янев - изпълнителен директор на Агенцията. Очаква се да присъстват и вицепремиерът Меглена Кунева и министърът на икономиката Божидар Лукарски, съобщи Зеленогорски.

"Надявам се, че с подкрепата на Българската агенция за инвестиции и Министерството на икономиката да съумеем да привлечем инвеститори в Плевенска област и да успеем да покажем, че тук е добро място за бизнес", коментира Найден Зеленогорски. Като интересни и важни проекти за Плевенския регион той посочи развитието на индустриалната зона край Телиш и проекта АЕЦ Белене,. На срещата стана ясно, че има идея на кръглата маса да бъдат поканени и собствениците на площадката на бившата рафинерия „Нова Плама", за да се види какви са възможните инвестиции и там.

По отношение на площадката на АЕЦ"Белене", Зеленогорски коментира: "Твърди се, че има инвеститори и нека да ги видим кои са. Ако не, да се мисли, какво може да се прави там".

Кръгла маса на тема инвестиции ще бъде проведена и в Южна България, където домакин ще бъде град Стара Загора.