/ Медицински университет-Плевен
В навечерието на 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост - Медицински университет-Плевен (МУ) проведе традиционното състезание за чуждестранни студенти "Аз владея български език".

Започва третият Национален Студентски Фестивал на медицинските университети

То се организира всяка година от преподавателите по български език към Департамента за езиково и специализирано обучение, за да бъдат оценени и възнаградени усилията на чуждестранните студенти за овладяване на българския език.

Състезанието се провежда в два кръга: първият е във формат представяне на участниците и диалог "Лекар-пациент", а вторият - българска граматика и медицинска лексика.

24
mu pleven

Тази година в състезанието взеха участие чуждестранни студенти по "Медицина" в 4 курс с отличен успех по български език:  Джелилат Карийм, Намрата Томас, Баргав Вора, Лайла Калан, Шерин Съни, Свикрити Шарма и Найна Джонсън.

МУ-Плевен дипломира поредния си Випуск-2019 на Факултет „Обществено здраве"

Всички те показаха завидни познания по български език пред журито от преподаватели в състав: председател - ст. пр. Адорея Бенева и членове - ст. пр. Красимира Къндева и пр. Стелиян Пенков. За отличното си представяне всички те бяха наградени с грамота, речник и подаръчна чанта.

24
mu pleven

За първенец в класирането бе обявен Баргав Вора, студент в 4 курс по „Медицина“, гражданин на Индия, който ще бъде удостоен с приза „Отлично усвояване на български език от чуждестранен студент 2019“.

Конкурс за „Най-изявен студент - 2019 г.” провеждат в МУ-Плевен

Той ще получи наградата си лично от ректора на висшето училище проф. д-р Славчо Томов на заседание на Академичен съвет по повод на 24 май.

24
mu pleven