Митничари откриха големи количества нередовен алкохол и цигари
Митничари откриха големи количества нередовен алкохол и цигари / archiv.DarikNews

 

Общо около 200 литра нелегален алкохол и близо 830 кутии цигари без бандерол разкриха митнически служители в Ловеч и Априлци, съобщават от Агенция „Митници".

След предварително разследване служители на Митническо бюро - Ловеч, и оперативна мобилна група на отдел „Митническо разузнаване и разследване" при Митница Свищов са извършили проверка на заведение в Ловеч. Открити са 35 литра наливен алкохол и 8 потребителски опаковки водка без акцизен бандерол.

Митничарите продължили проверката и след съгласуване с наблюдаващ прокурор е образувано досъдебно производство по случая. Извършено е претърсване на жилището на управителя на заведението. Там били открити 826 кутии контрабандни цигари от марките „Дива", „Корсар" Ракел", „Капитал", „Карелия" и др. Следствените действия по разкритието продължават.

Същевременно друг екип на Митническо бюро - Ловеч, и Митница Свищов е извършил проверка по информация, при която в гр. Априлци са открили нерегистриран обект за дестилация на алкохол. В момента на проверката дестилаторът не е бил в режим на работа, но екипът извършил претърсване в избено помещение на имота.

Там митническите служители открили 162 литра ракия. Собственикът не е притежавал никакви документи за алкохола. Акцизните стоки са задържани по започналото административно наказателно производство.