123
123 / dariknews.archive
Листа с 19 кандидати за общински съветници регистрира в Общинската избирателна комисия, ДПС-Плевен за предстоящите местни избори в края на месец октомври.
Водачът на листата и депутат в 44-то Народно събрание Велислава Кръстева каза, че кампанията, която предстои ще бъде много динамична и много лична:
„Листата ни е амбициозна и насочена за промяна като половината от кандидатите в нея са на възраст до 40 години. Посланието на листата е, че в Плевен има нужда от промяна в начина, поп който се управлява общината и има нужда от засилване на ролята на Общинския съвет във вземането на решения и определянето на политиките.
Въпреки, че обикновено хората са фокусирани върху кмета и неговата роля, ние смятаме, че в Плевен трябва да се върне съотношението на силите, там където му е мястото – Общинският съвет да определя политиките и с тях да задължава кмета да ги изпълнява.
Това, че съм водач на листата потвърждава силата на нашата воля за това, колко са важни изборите, колко отговорно се отнасяме към тях и какво голямо значение отдаваме на местните избори за живота на хората в общината и въобще“, каза Велискава Кръстева преди внсянето на документите в ОИК-Плевен. ДПС ще има кандидати за кметове в две населени места в община Плевен – Пелишат и Славяново.

123
dariknews.archive