Й. Войнов прекратява договора с частната фирма на Капитан Андреево
Й. Войнов прекратява договора с частната фирма на Капитан Андреево / archiv.DarikNews

Директорът на Агенцията по храните Йордан Войнов обяви тази сутрин, че още днес ще прекрати договора на фирмата, която събира таксите за дезинфекция на ГПП Капитан Андреево.

В интервю за БНР Войнов коментира случая с фирмата, която е спечелила конкурс да събира таксите за дезинфекция на ГКПП Капитан Андреево, за който Румен Петков от БСП обяви вчера в Плевен, че ще сезира прокуратурата.

"Мисля, че има настъпени нечии интереси. Извънщатни служители на Агенцията извършваха тази дейност", каза Войнов.

"Ще прекратя този договор заради обвиненията в корупционни практики. Тези пари минават през банка, която само събира комисионни, без да влага нищо. Днес ще прекратя този договор, ще върна старото положение и ще плащам граждански договори - извън щатното заплащане", допълни той.

Войнов каза още, че е бил обявен конкурс, на който са се явили четири фирми. "Мисля, че конкурсът е направен публично, въпреки че не е по ЗОП", заяви още шефът на Агенцията по храните.

Вчера в Плевен Румен Петков показа пред журналисти фиш за заплатена такса за дезинфекция на ГПП Капитан Андреево, от който става ясно, че за всяко превозно средство, преминало през граничния пункт се заплаща, освен за извършената услуга - в случая дезинфекция, чрез преминаване през дезинфектираща течност и 10 лева за извършеното обслужване от частна фирма.

По този повод Румен Петков обяви, че ще изпрати писмо до Главния прокурор.