koncert
koncert / pleven philharmony
Плевенска филхармония, диригентът Михаел Балке, Христея Маркова, Маргарита Калчева и Ивайло Дешков, канят плевенската публика на един вълнуващ и много интересен концерт.
На 13-ти септември в зала „Катя Попова“ от 19:00 часа ще имате възможността да се насладите на извънредно красиви и рядко свирени произведения.
Програмата на концерта включва Джовани Ботезини - „Гран дуо концертанте“ за цигулка, контрабас и оркестър, Прокофиев - "Концерт за пиано и оркестър" No.3 и Менделсон - Симфония No.3 - "Шотландска". 
Творбата на Джовани Ботезини „Гран дуо концертанте“ е уникална, защото в нея композиторът е дал израз на инструментален виртуоз, както и на националната си обвързаност с оперното „белканто“. В произведението има любими моменти, както за любителите на инструменталната музика, така и за почитателите на операта като всичко е събрано в 15 до 18 минути. Пиесата е много трудна, защото е обработена от ученика на Паганини Ернесто Камило Сивори. Тя предлага мелодии и пасажи, които напомнят за величествени арии, романтични дуети или оперетни закачливи сцени от любими опери.
Пиесата е много рядко свирена заради нейната трудност.
Концертът на плевенските солисти и Плевенска филхармония е на 13-ти септември от 19:00 часа в зала "Катя Попова".