balgarsko horo
balgarsko horo / balgarsko horo pleven
На 7 юли, от 18:00 часа в Летния театър в парк „Кайлъка“ в Плевен ще се състои юбилейният концерт „Клуб Българско хоро и приятели“ по повод 10-годишнината от създаването на клуба от Олга и Минко Мустакови.
В концерта ще бъде представена програма, която е изграждана през всичките години от развитието на клуба. Хората, включени в програмата са участвали в множество национални конкурси. Танците от Северняшкия край са неизбежна част от програмата, като наред с хората от различни краища на страната ще има и изненада, която ще е нещо различно от българските хора. По време на концерта ще бъдат показани всичките награди и отличия, получени за десетилетието, през което работи клуб „Българско хоро“.
 
Пред публиката ще бъдат показани и новите униформи на танцьорите, с които играят от една година. В концерта освен танцьорите от клуб „Българско хоро“ ще се включат и участници от – от София, „Луковитски бисери“ от Луковит, клуб от Червен бряг, Клуб от Троян и клуб „Тракийка“ от Стара Загора. Участие ще вземе и певецът от плевенския Северняшки ансамбъл – Димитър Димитров. Дългогодишният приятел на клуба Димитър Манов, който е бил в продължение на 17 години художествен ръководител на ансамбъл „Тамбурица“ в САЩ и носител на Световен "Оскар" за фолклор през 2012-та година, ще бъде сред гостите на събитието.