Двама заплашиха и набиха търговец на дърва за огрев
Двама заплашиха и набиха търговец на дърва за огрев / archiv.DarikNews

На 27 август в 16:40 часа в полицията в Левски е постъпила информация за това, че 33-годишен е заплашен с пистолет и е бит с бухалка от двама мъже в село Варана.

Инцидентът е станал около 16:15 часа, като нападателите отнели от жертвата си 80 лева и мобилен телефон. Незабавно са предприети оперативни действия и е установено, че причина за нападението е мъжът да преустанови да извършва търговска дейност с дърва за огрев в селото и района.

Установени и задържани са извършителите - и двамата от град Левски. Единият е 28-годишен и има криминалистическа регистрация за кражба. Той е предал доброволно газов пистолет "Екол - магнум" 9 мм., който е използван при грабежа. Разпитан е пред съдия и му е взета мярка задържане за 72 часа от Районна прокуратура - Левски и е приведен в следствен арест - град Плевен.

Съучастникът му е на 26 години и има 7 заявителски материала за кражби, един за телесна повреда, една криминалистическа регистрация за кражба, 3 съдебни дела за кражби и една присъда за телесна повреда. Задържан е за 24 часа.

За престъпление по чл. 198, ал.1 от НК е уведомен прокурор.