Доживотна присъда и 15 г. затвор за отвличане постанови Плевенският Окръжен съд
Доживотна присъда и 15 г. затвор за отвличане постанови Плевенският Окръжен съд / dariknews.archive

С присъда от 20 ноември 2014 г., състав на Плевенски окръжен съд призна за виновни трима, обвинени за извършване на отвличане. Първоначално за извършители на престъплението са били привлечени четирима като единият от тях е сключил споразумение със съда.

Подсъдимият М.Ю.М. е признат за виновен за това, че на 31 май 2011 г. в град Плевен при условията на опасен рецидив, в съучастие като извършител с Ю./за когото наказателното производство е приключило със споразумение/, отвлякъл Т.Й.Т., като деянието е извършено от две лица.
По това обвинение М.Ю.М. е осъден на доживотен затвор при първоначален специален режим на изтърпяване на наказанието в затвор.

По същото обвинение, съдът признава за виновен и подсъдимия Ю.Х.М., като го осъжда на 6 години затвор при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието в затвор, а третият подсъдим - Ю.З.М., получава 15 години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието в затвор.

На основание чл.189, ал.3 НПК, подсъдимите са осъдени да заплатят направените по делото разноски.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок, считано от 21 ноември 2014 г. пред Апелативен съд - гр. Велико Търново.