Доброволци ще чистят Персина
Доброволци ще чистят Персина / netinfo
Доброволци ще чистят "Персина"
19764
Доброволци ще чистят "Персина"
  • Доброволци ще чистят "Персина"

За да изчистят Природен парк "Персина" край Белене тази събота ще се съберат малки и големи, а поводът за колективната акция е 23 май - Националния ден на природните паркове. Кампанията се провежда в парка за втора поредна година. Вече е готова и програмата за отбелязването на деня, тя ще стартира с пешеходен преход до местността Хисарлъка. Освен че ще почистят, присъстващите ще си направят и пикник на открито, ще изслушат и лекции, а мнозина от тях ще си тръгнат и с награди от предвидените игри.

Какво още включва програмата по повод Националния ден на природните паркове чуйте от Маргарита Перникова от община Белене в звуковия файл.

Миналата година инициативата се е радвала на изключително голям интерес, нищо че се е провела за първи път, каза още Маргарита Перникова. Дори част от участвалите предишния път, са пожелали сега отново да се включат в кампанията.

И тази година дипломати и популярни лица ще са "посланици" в Националния ден на природните паркове. За пореден път "посланик" в Природен парк "Персина" ще е журналистът Иван Бедров.