Дамянка Владимирова е номинацията на Спартански за нов шеф на Паркстрой
Дамянка Владимирова е номинацията на Спартански за нов шеф на Паркстрой / dariknews.archive

На седмичното оперативно заседание в понеделник кметът на Плевен Георг Спартански съобщи, че досегашният управител на „Паркстрой" ЕООД Красимир Петров е подал молба да бъде освободен от длъжността.

Повод за това стана поведението на управителя на общинското дружество при скандал, възникнал между него и трима общински съветници при инспекция на фирмата миналия петък.

„Това, на което станах свидетел ме мотивира да взема бързо решение в рамките на моите правомощия", каза Георг Спартански.

За случая, той бил известен от общински съветник, че заедно с двама негови колеги/съветници/, са заключени на двора на територията на складовата база на „Паркстрой".
Съветниците са били там по повод инспекция на дърводелската работилница на общинското дружество, за която на скорошна сесия на ОбС са поискани средства за ремонт на покрива.
Георг Спартаншски отишъл на място да провери, какво се случва.

„Не бях известен за проверката на съветниците, нито можах да разговарям с управителя, за да коментирам.
Междувременно ми позвъня Красимир Петров, обясних му какъв е случаят и че отивам за да видя на място, какво се случва.

Заварих автомобил на човек от охраната, който идваше да застъпва на смяна вероятно. Зад портата имаше трима съветници, заключени в двора с техния автомобил - портата беше заключена с два катинара. В това време някакво лице - неизвестно за мен се появи мълчешком, отключи катинара и си тръгна, без да реагира на нашите питания - просто си хвана пътя и замина нанякъде, разказа кметът".
Съветниците, които били силно афектирани от случилото се, показали на кмета констатираното при проверката на дърводелската работилница на „Паркстрой".

Пристигна и Красимир Петров, видимо спокоен. Последваха реплики за извършения ремонт, за опит за подвеждане на местния парламент, които прераснаха в скандал между двете страни с взаимни обвинения и недопустими квалификации. Многократно призовавах да се прекрати кавгата, но това се случи чак когато управителят на „Паркстрой" си тръгна.

Още тогава заявих, че като кмет ще направя управленските си изводи и ще предприема действия спрямо Красимир Петров. Общинските съветници не са ми подчинени, но имам мнение относно спазването на правомощията им по закон и поведението им.

В резултат подадох молба до председателя на Общинския съвет Мартин Митев за свикване на извънредна сесия за избор на нов управител на „Паркстрой". Моята номинация е Дамянка Владимирова, бивш заместник-кмет на Община Плевен, а понастоящем директор на дирекция „Местни данъци и такси". Получих вече и нейното съгласие. Тя е доказан професионалист и мисля, че ще има подкрепата на мнозинство в местния парламент, съобщи Георг Спартански.

Няма да оттегля жалбата си срещу решението на Общинския съвет за избора на Сашо Стоев за управител на „Паркстрой", защото продължавам да твърдя, че този избор е незаконосъобразен и нецелесъобразен.

И още веднъж подчертавам, че няма да допусна общинското дружество да бъде обект на непочтени апетити за неговото източване, категоричен беше кметът.