Булевард България с нов облик в средата на октомври
Булевард България с нов облик в средата на октомври / Дарик Плевен

До средата на месец октомври тази година булевард "България" в Ловеч ще е напълно готов, съобщават от пресцентъра на общинската управа. Там започва почистване, за да може да бъде поставена хоризонталната пътна маркировка и вертикалната сигнализация.

Представители на община Ловеч, на строителя и на строителния надзор като членове на комисия, назначена от кмета Минчо Казанджиев, вече са проверили и приключилата работа по зелената система на булеварда. Предписаните конкретни мерки и забележки са отстранени от изпълнителя в срок, посочват още от общината. След приключване на всички строително-монтажни работи обектът ще бъде предаден на община Ловеч за стопанисване. В протокол ще бъде описано състоянието му и ако бъдат констатирани забележки, строителят ще е длъжен да ги отстрани в определен срок.

При огледа на обекта и подписване на протокола ще бъдат поканени и представители на "ВиК"АД-Ловеч, и "Еко"АД-Ловеч. Съгласно действащата нормативна уредба връзката между дъждоприемните шахти и уличната канализация се поддържа и почиства от експлоатационното предприятие "ВиК"АД-Ловеч, а поддръжката и почистването на шахтите - от "Еко"АД-Ловеч, съгласно подписан договор. "Еко"АД-Ловеч поема грижата и за маркировката, както и за зелената система. Изготвените паспорти на новозасадените дървета и храсти ще бъдат предадени на дружеството.