Авторът на Гласувайте за супата!Навсякъде изненада музикантите от Плевенска филхармония
Авторът на Гласувайте за супата!Навсякъде изненада музикантите от Плевенска филхармония / dariknews.archive

Този петък в Плевен се провежда кулинарен фестивал с мотото "Гласувайте за супата! Навсякъде". Инициативата започва през 2012 г. от алпийския френски град Гренобъл. Автори са Велина Чакърова, която е живяла и учила 11 години във Франция, и неин френски колега.

Приятна изненада беше за музикантите от Плевенска филхармония, когато Велина се появи сред тях по време на генералната репетиция за спектакъла, който те ще поднесат на плевенчани тази вечер - "Нещо на сериозно, нещо на шега и изобщо като нищо на света".

Авторът на "Гласувайте за супатаНавсякъде" изненада музикантите от Плевенска филхармония
netinfo

"Реших да ви почерпя с малко супичка, тъй като ни съвпадат събитията, а и много ми хареса вашето шоу, което ще поднесета довечера на плевенчани", каза Велина и обясни:

"Идеята беше, в един такъв повратен момент за френската страна, когато е налице разделение между общностите там, да се създаде събитие, чрез което хората да се обединят на една трапеза, на която ще има супа. Целта е, обикновените хора да се съберат и да си поговорят спокойно", обясни Велина.

Тя каза, че тази инициатива се провежда в много точки по света точно на този ден - 29 януари.

По този повод, четири ресторанта в Плевен сготвиха супа, която е вегетарианска, а в пицария "Pazzo" в Плевен от обяд до 19:00 часа се похапваше супичка на фона на специално организирана програма, включваща музика и изложби.