„Атака в Ловеч иска оставката на депутатите отцепници
„Атака в Ловеч иска оставката на депутатите отцепници / archiv.DarikNews

 

Оставката на 11-те депутати, напуснали парламентарната група на „Атака", искат с нарочна декларация членовете на националистката партия в Ловешка област.

Сред отцепниците е и бившият местен областен лидер Кирил Гумнеров.
„За нас такова поведение е недопустимо и г-н Кирил Гумнеров трябва да понесе своята отговорност. Смятаме, че след като не е с нас, той е против нас и неговите избиратели. Искрено съжаляваме, че г-н Кирил Гумнеров, воден от лични интереси, постави бъдещето на ПП „Атака" на последно място и няма правото да опорочава нашата кауза", се казва в декларацията.
Чрез документа индиректно атакистите от Ловеч питат бившия си лидер кои са избирателите му днес и кого представлява той в парламента. „Г-н Гумнеров, такова понятие безнароден представител не съществува в цивилизования свят. Настояваме за вашата оставка!", пише още в декларацията.
„След като вземат главата на Волен Сидеров, мога и аз да напусна парламента, но дотогава ще бъда в него, защото аз имам кауза, която защитавам. А Сидеров защитава ДПС и лично Ахмед Доган, второ - подписа се за касация на изборите, и трето - при избора на членове на Висшия съдебен съвет гласува за кандидатурата, представена от ДПС", коментира ловешкият депутат.