kolorit
kolorit / dariknews.archive
"Щастливи сме да посветим поредните си високи световни награди на нашия прекрасен град Плевен!", обявиха от Арт школа Колорит в Плевен. Един златен и три сребърни медала пристигнаха за децата от арт школата, точно в навечерието на Празника на Плевен от 29-тия световния конкурс за детска рисунка в Турция. Почетна награда за ръководителя на школата Майя Ананиева и още 8 специални награди от международната изложба. Пълен триумф на плевенската школа сред хиляди участници от 21 страни.
 
Деветгодишната Калина Христова е носител на Златен медал. Сребърни медалисти са Николай Спасов – 6 г, Никола Ангелов – 12 г. и Александра Митева – 13 г. Световният арт форум се организира от ART MUZEUM MIZYAL и Столична Община на историческия Газиантеп и е под патронажа на кмета на града.
Участниците в конкурса са на възраст от 4 до 19 години. Организаторите вярват, че културният обмен между децата на света и създаването на културни мостове между нациите ще подобрят световния мир.
Хиляди рисунки са отразили творческото въображение и мечтите на децата. Специално внимание се отделя на изключителния принос на арт педагога Майя Ананиева в този процес.

Международната изложба е експонирана в залите на Арт Центъра на историческия град Газиантеп.

pleven
kolorit

pleven
kolorit

pleven
kolorit

pleven
kolorit