72-часа арест за измамника, опитал да измъкне 6200 евро от 52-годишна жена
72-часа арест за измамника, опитал да измъкне 6200 евро от 52-годишна жена / dariknews.archive

Районна прокуратура - Плевен образува бързо производство срещу измамника, опитал да измъкне сумата от 6 200 евро от 52-годишна жена в град Долни Дъбник. Като обвиняем по случая е привлечен 29-годишният И.П.Л. от град Монтана, съобщиха от пресслужбата на прокуратурата.

На 15 февруари към 1150 часа непознат мъж се обадил по телефона на 52-годишната В.Д. от село Писарово и се представил за неин близък. Той й съобщил, че има да получава колетна пратка с голямо количество медикаменти и трябва да му даде 6200 евро.

Непознатият дал инструкции парите да се сложат в найлонов плик, които 52-годишната трябвало да остави до табелата на град Долни Дъбник, по посока град левен. След незабавни полицейски действия, 29-годишен мъж от Монтана е задържан в момента на прибиране на черен найлонов плик, оставен на определеното място, но без поисканите пари в него.

Деянието на 29-годишният И.П.Л. е останало недовършено поради независещи от дееца причини, се казва в съобщението от обвинението. По случая е извършен оглед на местопроизшествието и претърсен лек автомобил, от който като веществени доказателства са иззети мобилни телефони, СИМ карти, голяма парична сума и др. И.П.Л. е задържан за срок от 72 часа.