/ iStock/Getty Images
В област Плевен са осъдени от началото на пандемията досега 17 мъже и жени за нарушаване на домашна карантина, съобщиха от прокуратурата.

Само през тази седмица по повдигнати обвинения на Районната прокуратура в Плевен са осъдени шестима. Трима са получили присъди от Районен съд - Плевен.

Наказание пробация за шест месеца е постановено на 39-годишната С.Б, влязла през ГКПП Дунав мост - Видин от Германия. Кметът на селото, в което е пребивавала, уведомил полицията, че не е спазила карантината. По бързо производство съдът в Плевен е осъдил на пробация от една година 18-годишния И.Л., който също влязъл през Дунав мост - Видин и нарушил домашна карантина. Плевенският съд е наказал и Ю.М. с пробация за една година за същото нарушение.

Съдът в град Левски е постановил на 36-годишния Г.И. пробация за шест месеца. Той напуснал дома си въпреки предписаната му мярка от Столична регионална здравна инспекция. Съдът в Никопол е присъдил "лишаване от свобода" за шест месеца, отложена с тригодишен изпитателен срок, и глоба от 10 00 лева, на 20-годишния С.К.

С пробация за шест месеца е наказан и 37-годишният В.К. от Районен съд - Кнежа. Мъжът се е признал за виновен.
БТА