4istene
4istene / archive
100 найлонови чувала с отпадъци бяха събрани за малко повече от час при акцията, която организира кметът на Плевен Георг Спартански тази неделя с цел почистване на района от “Моста” до басейните в парк “Кайлъка” тази неделя.

4istene
archive

Всъщност работата по почистването на част от парка, в която се включиха десетки плевенчани продължи до района на тенис кортовете, а причината беше, че свършиха 100-те чувала, които бяха осигурени за събиране на отпадъците. Те бяха напълнени за времето от 11:00 до 12:15 часа.

4istene
archive

“Ние като община наистина нямаме право да харчим пари, защото парк “Кайлъка” е държавен, а тези, които обвиняват областния управител не са прави, защото той ще свърши работата ако има бюджет, а на този етап бюджет не му е отпускан никога за поддръжка на парка. Това не е дейност, която да се свърши за един ден”, каза кметът Спартански пред дошлите ентусиасти да се включат в акцията.
Тъй като преди дни областният управител организира почистване по алеята в парка след “Моста”, днес акцията започна на шосето – от района на бензиностанцията на “Петрол” при входа на "Кайлъка".

4istene
archive

“За съжаление в Плевен има боклуци за всички и това са боклуци, които ние си ги правим”, каза кметът като поясни, че в акцията няма норма за време или количество събрани отпадъци.
“Тази акция не е първата, няма да е и последната в зависимост от времето, тъй като сега все още е зима, ще има акции в “Скобелевия парк”, в квартал “Сторгозия” и в други части на града", допълни Спартански. 

4istene
archive

4istene
archive

4istene
archive

4istene
archive