/ iStock/Getty Images
Представители на ОССЕ са се срещнали с кмета на община Ловеч Корнелия Маринова и секретаря Даниела Цанова, съобщиха от Общината.

Аннина Шнайдер и Макс Прадес от Службата за демократични институции и права на човека, и двамата дългосрочни наблюдатели от Монтана, следят подготовката за предсрочните парламентарни избори.

Започва отпечатването на хартиените бюлетини, в 9401 секции в страната ще има машини

От Общината са ги информирали, че подготовката и организацията на изборите върви нормално, на преговорите с политическите сили за състава на секционните комисии е постигнато съгласие.

Образувани са 97 секции в общината, като утре предстоят консултации за още две секции - едната за хора с увреждания и друга - за карантинирани избиратели или в изолация. Гостите са се интересували дали има записани новодошли по настоящ адрес за изборите, но в ловешка община няма такива.

"Няма никакъв проблем в нашето сътрудничество с партиите, всекидневно на сайта на Общината се обновява графика с партийни събития, като следим да няма съвпадения по време и място", е разяснила Маринова и е добавила, че партиите излъчват хора с опит, които познават процеса.