/ Thinkstock/Getty Images
По обвинителен акт на Районна прокуратура-Кърджали е осъден мъж на 47 г., за измама, извършена в условията на опасен рецидив. Районен съд-Кърджали му е наложил наказание от 4 години лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим, като присъдата е потвърдена от Окръжен съд-Кърджали и е влязла в сила, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Служител на „Български пощи” е осъден на 3,4 години затвор за присвояване на пари на тютюнджии

По делото е установено, че през декември 2015 г., мъжът въвел в заблуждение 53-годишен, че ще му достави електродомакински уреди на половин цена. Пострадалият му предоставил 850 евро като капаро. Когато пострадалият избрал електроуредите, предал още 2000 евро на измамника. Той занесъл само един от поръчаните електроуреди. И съобщил на 53-годишния, че го е объркал и пострадалият му го върнал.

Пострадала в катастрофа осъди застрахователи за над 127 000 лв.

На следващия ден, той поискал още 1000 евро, при което потърпевшият се отказал от сделката и поискал да му бъдат върнати дадените пари – общо 2850 евро. Мъжът така и не възстановил получените пари. До настоящия момент има общо 22  присъди, многократно е изтърпявал наказание „лишаване от свобода“, поради което и деянието е извършено при условията на опасен рецидив.