Отбелязваме Международния ден на младежта
Отбелязваме Международния ден на младежта / netinfo
Държавна агенция за младежта и спорта организира събития в цялата страна по повод Международния ден на младежта – 12 август. Празникът   тази година ще премине под мотото "Младите хора и климатичните промени: Време за действие!".

В 28 областни градове на страната ще бъдат проведени екологични инициативи, работни срещи, кръгли маси, фотоизложби, игри и турнири.

В Пловдив, Плевен, Кърджали, Смолян, Шумен, Ямбол, Перник и Стара Загора се организира инициативата "Играта". Тя има състезателен характер и ще се реализира под формата на забавни турнири, екопрояви, засаждане на дръвчета, информира БГНЕС.

Вчера агенцията покани на среща младите хора, за да представят концепцията си за създаване на нова структура към ДАМС – Национален консултативен орган за младежка политика.

12 август е обявен за Международен ден на младежта на 17 декември 1999 година на Общото събрание на ООН, която приема направените препоръки на Световната Конференция на министрите, отговорни за младежта, състояла се в Лисабон от 8 до 12 август през 1998 година.