Жалба срещу Първан Дангов от ГЕРБ- Дупница
Жалба срещу Първан Дангов от ГЕРБ- Дупница / netinfo

  От щаба на ГЕРБ- Дупница подадоха жалба до ОИК за неправомерни действия на кандидата зе кмет от БСП Първан Дангов. В нея се пише цитирам:

  "В самото начало на изборния ден, в 6,00 ч., в 21 секция /ОУ "Неофит Рилски"/ е присъствал кандидата за кмет Първан Дангов. Председателят на комисията се опитал да маркира  по уникален начин печата на комисията. В този момент Първан Дангов го взима и собственоръчно го маркира на две места с помоща на ножица".

Според ГЕРБ- Дупница по този начин е нарушен чл. 77а, ал. 3 от Закона за местните избори, според която само председателя на секционната комисия може да маркира по уникален начин печата.

  "Ще проверим сигнала, ако е верен, не е било редно това да става, но действието няма да повлияе на изборния резултат", каза за Дарик председателят на ОИК Вера Соколова.

  "Да бях в секцията и маркирах печата, но след като председателя на комисията на няколко пъти не успя да го напарви. Никои от членовете на комисията или застъпниците не протестира, а и това стана в тяхно присъствие", заяви Първан Дангов за Дарик. Той уточни, че на много места председателите на СИК не знаят как да маркират печата.

  21- ва секция в Дупница е с предимно ромски избиратели.