„Зелена идея в училище“ в ЕГ„д-р Петър Берон” и ПГИМ „Йордан Захариев”
„Зелена идея в училище“ в ЕГ„д-р Петър Берон” и ПГИМ „Йордан Захариев” / netinfo

Сдружение „Пауталия на бъдещето" продължава инициативата си „Зелена идея в училище". След като представители на организацията засадиха фиданки от различен вид в двора на ПМГ преди няколко седмици, в рамките на настоящата седмица от сдружението озелениха дворовете на Езиковата гимназия и Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт.

При засилен интерес ученици от различни класове засадиха фиданки.

„За нас е голяма радост и отговорност, че имаме възможност да облагородим двора на училището си". Поемаме ангажимент оттук нататък да се грижим прилежно за дърветата", сподели ученик от СИП по „Екология" към Езиковата гимназия. Председателят на сдружение „Пауталия на бъдещето" инж.Огнян Атанасов и управителният съвет, изказват най-сърдечните си благодарности към директорите на двете гимназии - Иванка Янкова и Таня Динева, както и към учителките г-жа Емилия Атанасова и г-жа Силвия Петрова от ПГИМ и г-жа Очипалска от „ЕГ".

Приятно изненадани останахме от отличната подготовка на учениците които бяха подготвили информация за дървесните видове които бяха засадени споделиха от сдружението.