Важна победа за Германея в Своге, пред погледа на кмета Сашо Иванов
Важна победа за Германея в Своге, пред погледа на кмета Сашо Иванов / Дарик Нюз,архив

Нова решаваща стъпка по пътя за оставане в Югозападната "В" група направиха футболистите на "Германея"- Сапарева баня. Те победиха като гости "Спортист" в Своге с 0:1. Голмайстор бе Борислав Кралев, който вкара красив гол със задна ножица в 60- та минута.
Морална подкрепа на отбора в Своге оказа и кметът на Сапарева баня Сашо Иванов. Той бе казал на футболистите- "сами се вкарахте в тази ситуация, да се борите за оцеляване в групата, сега сами се оправяйте".
"Доволен съм от отбора, изиграха втори поред силен мач. Бяхме длъжни да го направим, защото сами сме си виновни за мястото на дъното на класирането. През лятото ще преценим внимателно кои футболисти остават в отбора", каза треньорът Борис Кръстев. Следващият кръг "Германея" печели служебно три точки от "Септември"- София, а "Ботев"- Ихтиман гостуват на "Миньор"- Перник.
"Перун"- Симитли победи като гост прекия си конкурент за второто място "Оборище" в Панагюрище с 1:2. Лидерът "Пирин" загуби при гостуването си на "Сливнишки герой" с 2:1.
"Пирин" има 72 точки, пред "Перун" с 61, "Оборище" и "Миньор" са с по 59 т., а "Сливнишки герой" има 57 т . Другите отбори изостават на 20 точки от 5- тия, "Вихрен"- 37 т., "Балкан" Варвара и "Беласица" имат по 34 т. и "Велбъжд" е на 9- та позиция с 33 т. Следват: "Чепинец"- 32 т., "Струмска слава"- 29, "Места"- 28 т., "Спортист" Своге- 28, "Германея"- 26 и "Ботев" Ихтиман- 23 точки. Последен е тима на отказалия се и вече изпаднал в регионалните група "Септември" София.