Kamenitza Фен Купа 2017
Kamenitza Фен Купа 2017 / netinfo
Кметът на Кюстендил Петър Паунов откри осмия регионален полуфинал на Kamenitza Фен Купа 2017, който се провежда на стадион „Осогово”. Стотици футболни фенове, сред тях и много деца се събраха на терена, за да подкрепят своите фаворити и да споделят емоциите на най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България.

Kamenitza Фен Купа 2017
netinfo

Сред гостите имаше множество официални лица, начело с областният управител Виктор Янев, футболните ветерани Стефан Михайлов и Евгени Йорданов и старши комисар Елиан Стамболийски – директор на Областната дирекция МВР в Кюстендил. Всички те се качиха на сцената, за да пожелаят успех на участващите отбори.

 „Много се радвам отново да посрещна Фен Купа в Кюстендил. Искам да поздравя „Каменица“ за това, че вече 15 години се изявяват като водещ радетел на българския аматьорски футбол. На всички участници пожелавам успех. Играйте в духа на феърплей и не забравяйте – този турнир е за всички вас“, сподели кметът Петър Паунов по време на откриването.

Kamenitza Фен Купа 2017
netinfo

По традиция, веднага след встъпителната церемония, беше проведен демонстративен мач между два сборни тима на футболни ветерани от града и региона. Капитани на двата отбора бяха Евгени Йорданов и Владислав Стойков, а сред съотборниците им се отличаваха имената на Камен Павлов, Иво Велинов, семейното дуо Камен Павлов (баща) и Ивайло Павлов (син), Даниел Йорданов и Сашко Деянов.

Kamenitza Фен Купа 2017
netinfo

Kamenitza Фен Купа 2017
netinfo

Ветераните направиха страхотно шоу за зрителите с виртуозните си изпълнения. Първият от общо 7 гола в срещата беше дело на капитана на „сините“ Влади Стойков. Изравнителното попадение за „червените“ дойде минута по-късно от Евгени Йорданов, а в края на първата половина съотборникът му Даниел Йорданов увеличи аванса им на 2:1. Второто полувреме започна с втори гол на Евгени Йорданов и резултатът стана 3:1. В редиците на „сините“ беше и мениджър „Събития“ в „Каменица“ АД Кирил Глушков, който също се разписа и намали преднината на „червените“ на 3:2. Евгени Йорданов побърза да попари надеждите на тима на Влади Стойков и записа хеттрик, а в последните минути на дербито направи и страхотна асистенция на Асен Стоянов, който оформи крайното 5:2 за „червените“.

Kamenitza Фен Купа 2017
netinfo

Участващите отбори в полуфинала са общо 32 и са представители на областите Кюстендил, Благоевград и Перник. В рамките на уикенда те ще изиграят общо 64 мача, за да излъчат новия регионален шампион, който ще се класира за националните финали и ще се приближи с още една крачка до голямата награда в 15-тото издание на турнира – посещение на мач на любим футболен отбор в рамките на Европа.
Кой ще е новият регионален първенец ще стане ясно утре, веднага след финалния мач, който започва в 13:00 ч.
 
 
Дарик- Кюстендил