Символично предаване на властта от стария на новия областен управител се състоя в Кюстендил. Виктор Янев /ГЕРБ/ предаде поста си на Александър Пандурски /БСП/.

"Радвам се, че областната администрация се поема от човек с опит и се надявам новият областен управител да продължи и да довърши това, което не успяхме", каза Виктор Янев. Той подари на приемника си химикал, с който да "подписва успешно и по хубави поводи".

"Надавам се, че добрите практики ще бъдат умножени и всичко, което е необходимо за жителите на областта да бъдат реализирано", каза Александър Пандурски. Той посочи, че иска на предстоящите избори да има нормален, честен и принципен вот, за да се види представителството на обществото в управлението. 

Кои са новите областни управители (СНИМКИ) 

"Винаги съм бил добронамерен, важното е хората да са професионалисти и да изпълняват задълженията си", каза по повод евентуални предстоящи смени в областната администрация новия областен управител и допълни, че вероятно заместник-областните управители ще бъдат сменени до края на месеца.

Промени в политическия кабинет обаче се правят със заповед на министър-председателя, уточниха от администрацията.

"Единственото, с което не мога да се съглася е мотивите на решението на Министерския съвет, че едва ли не смяната на областните управители е с цел да се произведат едни честни и прозрачни избори. Произведохме няколко избора и смятам, че всички са наясно, че областните управители по никакъв начин не могат да влияят дори на корпоративния вот", коментира по-късно досегашният областен управител Виктор Янев.
БТА