Шефът на полицията доволен от работата на служителите си, дава награди за празник
Шефът на полицията доволен от работата на служителите си, дава награди за празник / netinfo

Като добър резултат отчете разкритите 963 престъпления за 9-те месеца на годината, директорът на ОД МВР- Кюстендил комисар Георги Джоглев. Това е около 50% разкриваемост, а извършените тежки престъпления са от битов характер. На тържествено събрание комисар Джоглев заяви: "благодаря за труда, за волята и решителността, за приноса на всеки от вас, за ограничаване и неутрализиране на криминалните прояви в Кюстендилска област". Поводът бе предстоящия празник на МВР- 8 ноември, деня на Свети Архангел Михаил.

"Благодаря на колегите от районните управления Кюстендил, Дупница и Бобов дол за екипната работа, довела до успешен резултат - спасяване на изключително ценен културен паметник - античната плоча, пресичането на иманярски набези и спасяването и на други културни ценности. Благодаря на колегите от ОДМВР, които проявиха висок професионализъм при разкриването на авторите на множество измами и предотвратиха извършване на измами в Кюстендил", каза комисар Джоглев. Той предлага за награда "обявяване на благодарност" и допълнителен платен отпуск от генералния комисар на МВР- гл. инспектор Сергей Еленков и полицаите Сергей Велчов и Цветан Алексов.

За проявена инициативност и висок професионализъм, за успешно проведена операция и изземване на 13 500 фалшиви евро, културни ценности, незаконно притежавано оръжие и боеприпаси предложени за награда "обявяване на благодарност" и допълнителен платен отпуск са- началникът на РУМВР - Дупница, гл. инспектор Райчо Омерски, Светлин Васков, Лъчезар Габровски и Радослав Янков.

Полицаите от РУМВР - Бобов дол Румен Деянчев и Добромир Добринов да бъдат наградени от министъра на вътрешните работи с "обявяване на благодарност" и допълнителен платен отпуск, предлага директорът на ОД МВР- Кюстендил. Те, изпълнявайки задачи по контрол на безопасността на движението, установиха нарушител водач на микробус - румънски гражданин, който опита да избегне санкция чрез подкуп.