Ресилово ще има нов водопровод и канализация до края на годината
Ресилово ще има нов водопровод и канализация до края на годината / Маргарита Петрова, Дарик Кюстендил

Първа копка на водопровод и канализация направиха в село Ресилово. Дългоочакваната от жителите на селото инвестиция е за над 6 млн.лв. без ДДС. Софийската фирма „Каро трейдинг" ще прави и двата обекта.

Проектът за канализацията беше спечелен от община Сапарева баня още през 2009 година, но след провеждане на процедури и обжалвания от страна на фирми участнички, изпълнението му започва едва сега. Проектът за водопровод общината спечели през 2011 година.

Кметът на Сапарева баня Сашо Иванов даде началото на строителните дейности. Той призова жителите на селото да бъдат търпеливи, тъй като със сигурност ще има известни притеснения след разкопаването на улиците.

В рамките на тази година се очаква да бъдат завършени водопровода и канализацията в с. Ресилово, прогнозира ръководителят инж. Павел Павлов, който е представител на фирмата спечелила двата конкурса. По договор, работата трябва да приключи до пролетта на 2013 година, но от фирмата ще опитат да приключат до края на тази година, коментира Павлов. Ще работят не по- малко от 100 души, като са наети и местни хора.

От кметството на село Ресилово съобщиха, че заради ремонтните дейности ще бъде спирано водоподаването в селото от 8 до 17 часа.