Рая Сръндева
Рая Сръндева / СК Олимпик
Две гимнастички от СК "Олимпик" взеха участие на турнира за Приз "Царица Маргарита" във Варна. Рая Сръндева и Изабела Асенова се състезаваха с 200 гимнастички от 15 държави.
Рая Сръндева завоюва сребърен медал на въже и се класира на 5-то място на обръч, в категория Елит при девойки старша възраст.
Изабела Асенова се качи на почетната стълбичка със сребърен медал на въже и е 6- та на без уред, деца до 10 г. в А категория. Треньор на гимнастичките и съдия в състезанието е Мая Юн.

Изабела Асенова
СК Олимпик

Надпреварата на грациите край морето бе в две паралелни състезания. Първият турнир е по ФИГ (Международната федерация по гимнастика). В него участваха гимнастички от Азербайджан, Германия, Индия, Канада, Киргизстан, Норвегия, Румъния, Турция, Черна гора и България. Състезанието по ФИГ е индивидуално, в многобой и шампионат на уредите в две възрастови групи – девойки старша възраст и жени.

Паралелно се проведе и клубен турнир. В него участваха гимнастички от 9 български клуба - "Черноморец" (Бс), "Етър – Елит" (ВТ), "Импала" (Стара Загора), "Левски – Триадица", МИГ Гергана 90" (Дч), "Олимпик" (Кюстендил), "Тракия" (Пд) и варненските "Чар – ДКС" и "Грация", както и още 7 отбора от чужбина - от Чили, Палма де Майорка, Гърция, Центъра на Ирина Винер (Русия), Черна гора, Италия и Румъния. Програмата в клубния турнир предвиждаше само шампионат на уредите, без класиране за многобой.
Отбелязана бе и 65-годишнината на варненската художествена гимнастика.
Дарик- Кюстендил