/ МВР
Той получи медал „За заслуга“
Радев награди директора на пожарната в Кюстендил, съобщиха от полицията.

На церемонията в Гербовата зала президентът награди с държавни отличия служители на пожарната, участвали в потушаването на големи пожари, възникнали на територията на страната ни и в Северна Македония през миналата година.
 
В обръщението си към служителите на пожарната Радев заяви: „Вие ни карате да се чувстваме по-спокойни, давайки ни вярата, че живеем в общество, в което има хора, за които човешкият живот е висша ценност и са готови да направят всичко за неговото спасяване".

МВР

„Като човек, попадал в ситуации на повишен риск, високо ценя вашите морално-волеви качества - високия професионализъм, смелост, себеотрицание и всеотдайност, проявени от огнеборците в много сложна обстановка и при тежки задачи. Церемонията е израз на дълбоката признателност на цялото ни общество“.

Държавният глава Румен Радев награди с медал „За заслуга“ комисар Светослав Георгиев за безупречното ръководство и лично участие при гасенето във всички рискови зони при овладяването и потушаването на пожарите, ликвидирането на последиците от възникналите големи пожари на територията на Кстендилска област през лятото на 2021 г., за организирането и координирането взаимодействието на звената на ПБЗН, съставните части на Единната спасителна система, държавни органи и институции, структурите на местно самоуправление.

При извършването на пожарогасителната дейност не са допуснати произшествия и няма пострадали служители и доброволци. При потушаването на тези пожари са участвали 61 екипа с 160 служители, спасени от пожарите са 170 сгради, 17 000 дка гора, 125 дка посеви, 20 дка овощни градини, жп гарата в Бобошево.