Педагози от ДГ Първи юни на работна среща в Струмица
Педагози от ДГ Първи юни на работна среща в Струмица / ДГ Първи юни
Двудневна работна среща, в която участваха по 15 педагози от детска градина „Първи юни”- Кюстендил и детска градина „Детска радост”- Струмица, се проведе в македонския град. Семинарът бе рамките на реализацията на проекта "Еко-градини за устойчиво бъдеще".

Целта бе обмен на добри практики в областта на екологичното образование от Македония и България, хармонизиране на професионалните методи на работа, разработване идеи за прилагане на интерактивни дейности за децата от детските градини. Лектори бяха директорът на ДГ „Първи юни” Даниела Виткова от българска страна, проф. Константин Петковски и Весна Иванова от македонска страна.

Педагози от ДГ Първи юни на работна среща в Струмица
netinfo

Педагози от ДГ Първи юни на работна среща в Струмица
netinfo

По време на семинара беше представена и окончателната версия на Екологичният наръчник, предназначен за педагозите от детските градини от Струмица и Кюстендил, за по- доброто екологичното образование на децата в предучилищна възраст.
 
„Този проект беше много нужен на нашата детска градина. Имаме 10 активности и по- голямата част от тях вече са факт. Беше санирана сградата на „Първи юни” в село Соволяно. Направени бяха детски еко площадки в трите ни сгради- централната, сграда „Зорница” и в Соволяно. Поставени са соларни системи, с бойлери за кухненските блокове в Кюстендил- централна сграда и Соволяно.

Създадени са 3 екологични кабинета, в трите ни сгради. Много добри, приятелски и професионални отношения имаме с колегите от „Детска радост” в Струмица. Създадохме един Екологичен наръчник. В България няма подобно издание, което да дава насоки за работата за екологичното възпитание на децата в предучилищна възраст.

Разработени са дидактични игри. Изданието е в 500 броя и вече излезе от печат, ще подарим от него на колегите от всички детски градини в Кюстендил и Струмица”, коментира директорът на ДГ „Първи юни” Даниела Виткова.

Даниела Виткова
netinfo

Педагозите от Кюстендил и Струмица изготвиха по време на работната си среща и една Програма, която ще фиксира екологични активности по месеци през цялата учебната година. Едно от най- интересните предложения от македонска страна, бе създаването от децата на Еко сапун.

Педагози от ДГ Първи юни на работна среща в Струмица
netinfo

Педагози от ДГ Първи юни на работна среща в Струмица
netinfo


 
  
 
 
Дарик- Кюстендил