Педагози от цялата страна черпят опит за целодневната форма в Кюстендил
Педагози от цялата страна черпят опит за целодневната форма в Кюстендил / Дарик Кюстендил

Кюстендил е домакин на тридневна конференция на тема „Целодневната форма на обучение", която се откри в залата на Общинския драматичния театър.

„Заслугата и усилията са на всички преподаватели и учители, които съумяха да реализират тази идея. За мен е чест да работя с тях, защото това са хората, които се раздават, дори мисля, че някой от тях трябваше да стои на това място сега. Убеден съм в едно - това е правилният път да бъдем близо до децата,  затова винаги ще Ви подкрепям", каза кметът на Кюстендил Петър Паунов и пожела успех на педагозите.

В залата на културната институция присъстваха като представител на Министерство на образование, младежта и науката експертът Стела Мицова, бивш директор на Езикова гимназия, началникът на РИО на МОН Радостина Новакова, заместник-кметът Виктор Янев, началникът на отдел "Образование и наука" Екатерина Паскалева, директори на училища, педагози и родители.

Таланти от различни училища се изявиха на сцената на театъра. Първи откриха вокална група "Калпазани" с художествен ръководител Лили Александрова. Тържественият  концерт бе наречен „Дъга от таланти"

Община Кюстендил първа въведе през 2008 г. целодневната форма на обучение за всички ученици от първи до четвърти клас. Това въведение е от помощ за работещи родители, които нямат възможност да следят подготовката  на децата си за следващия ден и да им помагат,  коментират от община Кюстендил.