ОС- Кюстендил одобри нова социална услуга. Боян Владимиров пита за незаконните ромски къщи
ОС- Кюстендил одобри нова социална услуга. Боян Владимиров пита за незаконните ромски къщи / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Общински съвет- Кюстендил гласува за разкриването на социалната услуга- Център за социална интеграция и рехабилитация за лица от община Кюстендил. В него ще бъдат обслужвани възрастни хора с увреждания, от 01.01. 2015 година. Центърът ще е с капацитет 25 души. Той се строи с финансовата помощ на посолството на САЩ в България.
Съветниците приеха и стратегическия план на Звеното за вътрешен одит на община Кюстендил, за периода 2014- 2016 година, както и годишния план на звеното за 2014 година.
Общинският съветник Боян Владимиров попита кмета Петър Паунов за броя на незаконните ромски къщи, като според него те са поне 160. Възможно ли е общинска охрана да контролира незаконното строителство в началния му етап, попита Боян Владимиров, защото според него е късно, когато са вдигнати масивни къщи, на по 2- 3 етажа. Кметът Паунов каза, че ще му отговори писмено на въпроса.