Окръжна прокуратура внася в съда обвинителни актове срещу Руслан и Кравата
Окръжна прокуратура внася в съда обвинителни актове срещу Руслан и Кравата / Влади Владимиров

Четири досъдебни производства за престъпления свързани с организирани престъпни групи са образувани в Окръжна прокуратура- Кюстендил, през първите 6 месеца на тази година. Едното, за наркотрафик е приключило с присъди от Специализирания съд.

Зам.- окръжният прокурор Ангел Байрактарски изготвя обвинителния акт срещу Стоян Гецев- Кравата и други лица заподозрени в разпространение наркотични вещества. До дни ще бъде повторно внесен в Специализирания съд обвинителният акт за организирана престъпна група, занимаваща се с подправяне на документи на лизингови автомобили и застрахователни измами, ръководена от 42- годишният Руслан В. Делото бе и в Националната следствена служба, а наблюдаващ прокурор е Невена Стоева.

Последният случай е за източване на средства чрез фалшиви пълномощни на починали лица от банкова институция.
Седем са досъдебните производства, при които са използвани специални разузнавателни средства. Те са срещу 17 лица, каза говорителят на Окръжна прокуратура Марияна Сиракова.

Няма образувани досъдебни производства по материали на ДАНС. Няма и производства срещу лица с незаконно придобито имущество, над 500 000 лв., отчете говорителят на Окръжна прокуратура. Няма е производства по сигнали на Европейската служба за борба с измамите. Образувани са 26 досъдебни производства по сигнали на НАП, АДФИ, Сметната палата и Агенция Митници.