Община Дупница прекрати обществената поръчка по проект за 5 000 000 лв
Община Дупница прекрати обществената поръчка по проект за 5 000 000 лв / Дарик радио,архив

Община Дупница прекрати обществената поръчка за „Съвременно пространствено оформление и подобряване на зелена градска среда". Причината е, че са установени нарушения - комисията не е уведомила надлежно участниците в процедурата за откритото заседание по отваряне на ценовите оферти, става ясно от публикуваната на сайта на общината информация. Проектът е на стойност около 5 млн.лв. и предвижда рехабилитиране на улици, облагородяване на междублоково пространство и др. Две фирми обжалваха процедурата през КЗК.
Зам.кметът Красимир Георгиев обясни, че проекта не е застрашен въпреки прекратяването на процедурата, а грешката е техническа и е допусната от екипа. Ще бъде обявена отново.
Припомням, че документи бяха подали Сдружение "Дупница 2013", "Мегаинвест-Холд"ЕООД-Дупница, "Пи Ес Пи" ЕООД - София и Консорциум "ХемусСтрой" - София. До процедура по отваряне на ценовите оферти бяха допуснати две фирми. "Мегаинвест-Холд"ЕООД-Дупница отпаднаха, тъй като предложения от тях отговорник по контрола на качеството няма изискуемия опит от минимум 3 години, "Пи Ес Пи" ЕООД - София, предоставения от банката документ за наличен собствен ресурс, не отговаря на изискванията на поръчката.
И двете фирми подадоха жалби в КЗК.
Сдружение "Дупница 2013" беше предложила 3 695 341,57 лева без ДДС а "ХемусСтрой" 3 825 078,35 лв без ДДС. Съгласно методиката на изчисляване на победителя по всички изисквания със 70 точки на първо място беше класирана "ХемусСтрой", докато Сдружение "Дупница 2013" събра 51 точки.